Kemi

NaF er en base ?

10. september 2012 af Ya Mahdy Adrekna (Slettet)

I en opgave står:

Hvad er pH af bufferopløsning med 0,100 M HF og 0,120 M NaF

HF må være syren (da H kan afgives) .. men hvordan kan man se at NaF er basen ??? (udover at den bliver nødt til at være det eftersom det er en bufferopløsning)

HF bliver til F- men hvad bliver NaF til ? Som base skal den jo optage hydron dvs den bliver til HNaF- ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2012 af nicolaskm (Slettet)

NaF + H → HF + Na  


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2012 af mathon

pufferligningen

                                      pH = pKs + log([F - ] / [HF])

                                      pH = 3,14 + log(0,120 / 0,10) = 3,22


Skriv et svar til: NaF er en base ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.