Matematik

bevis vha. diff. regning at rumfanget for en kugle er 4/3*π*r^3

11. september 2012 af Degno (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, som overteksten siger, så skal vi bevise vha. diff. at rumfanget for en kugle er 4/3*π*r^3..

Jeg har N-spire, men ingen anelse om hvordan jeg griber det an :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2012 af mathon

       drej halvcirklen
                                          y = √(r2 - x2)              -r < x < r

                                                                                                    360º om x-aksen

      og beregn drejningslegemets rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er så snarere integralregning, der benyttes.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2012 af mathon

 

                        Vx  = π · -r r (f(x))2dx


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2012 af mathon


 Vx  = π · -r r y2dx = π · -r r (r2 - x2)dx  = π· [r2·x - (1/3)·x3]-rr   =   π·(r2·r - (1/3)·r3 - (r2·(-r) - (1/3)·(-r)3)) =

                                               π·(r3 - (1/3)·r3 + r3 - (1/3)·r3) = π·(1 - (1/3)  + 1 - (1/3) )·r3 =

                                               π·((6/3) - (1/3)  - (1/3) )·r3 = (4/3)·π·r3


Skriv et svar til: bevis vha. diff. regning at rumfanget for en kugle er 4/3*π*r^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.