Matematik

Ligning problem.

11. september 2012 af rawz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Skal løse denne opgave her: 

 

240=0,90x+60. 

 

Forstår bare ikke hvordan, selvom vi har lært det før. Har glemt det meste af ligninger. 

 

Før jeg fik den opgave skulle jeg tegne det her ind på et koordinatsystem: 

 

Y = 0,90x + 60. Som ser såden her ud: http://gyazo.com/a7885ec53cdd64d8bf2277fbbd7b4b03

 

Ved godt det lidt kludret, men den nederste OPG B er Y = 0,90x + 60. Men hvad betyder det? Jeg tror 

det er noget i retning af hvergang man går 1 hen i X stiger den 0,90. Kan nogen forklare det her? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2012 af 123434 (Slettet)

240=0,9x+60

180=0,9x

180/0,9x=0,9x/0,9x

x=200


Svar #2
11. september 2012 af rawz (Slettet)

#1


240=0,9x+60

180=0,9x

180/0,9x=0,9x/0,9x

x=200

 

Tusind tak, men kan du foklare noget af det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2012 af flopper (Slettet)

240=0,9x+60     
180=0,9x                                   Du trækker  60 fra på begge sider af lighedstegnet.   
                                                  Derved for forsvinder +60 fra højre side, og de 240 bliver til 
                                                  180.
180/0,9x=0,9x/0,9x                   Du dividerer med 0,9x på begge sider af lighedstegnet. Eller
                                                 du skal bare gøre det same på begge sider af lighedstegnet,
                                                 så du kan dividere med 9 og derefter gange med 10. Så 
                                                 får du 1x på højre side. Sådan her:  0,9 / 9 = 0,1.   0,1 * 10 =
                                                 1 På ventre side gøres det samme.  180 / 9 = 20.   20 * 10
                                                 = 200 . Og der står derved 200 = 1 x som er det samme
                                                som x = 200
x=200


Svar #4
12. september 2012 af rawz (Slettet)

#3


240=0,9x+60     
180=0,9x                                   Du trækker  60 fra på begge sider af lighedstegnet.   
                                                  Derved for forsvinder +60 fra højre side, og de 240 bliver til 
                                                  180.
180/0,9x=0,9x/0,9x                   Du dividerer med 0,9x på begge sider af lighedstegnet. Eller
                                                 du skal bare gøre det same på begge sider af lighedstegnet,
                                                 så du kan dividere med 9 og derefter gange med 10. Så 
                                                 får du 1x på højre side. Sådan her:  0,9 / 9 = 0,1.   0,1 * 10 =
                                                 1 På ventre side gøres det samme.  180 / 9 = 20.   20 * 10
                                                 = 200 . Og der står derved 200 = 1 x som er det samme
                                                som x = 200
x=200

 

 

tusind tak :D


Skriv et svar til: Ligning problem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.