Fysik

Æg med konstant acceleration

13. september 2012 af SimonHTX (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med opgaven at et æg bliver tabt fra 20 meters højde. Jeg er i tvivl om hvordan jeg finder tallene, og hvad for en formel jeg skal bruge. Min umiddelbare tanke til formel er:

a=Δv/Δt

Men er dog ikke helt sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af mathon

 

     Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2012 af mathon

 

                                       2·g·Δh = v2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Som en interessant sideopgave kan man beregne den højde, hvorfra ægget skal tabes for at det spejler sig selv til æggekage.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2012 af SuneChr

Faldtiden, t, for det hele æg, udledes af formlen    s = ½·g·t2  hvor s er faldvejen og g tyngdens acceleration.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2012 af SuneChr

# 3

Vedhæftet

Vedhæftet fil:Olsen og hans problem.PNG

Skriv et svar til: Æg med konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.