Matematik

Hjælp til at finde højden på en cylinder!

13. september 2012 af amaliebock (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg sidder her begravet i min matematik aflevering, og kan virkelig ikke komme videre. Kan simpelthen ikke finde ud af, hvordan jeg skal få regnet det ud. Jeg kan ligeså godt sige, at jeg ikke er det største geni indenfor matematik, og jeg virkelig, virkelig har brug for noget hjælp! :) 

Spørgsmålet lyder: Hvor høj skal cylinderen være, hvis r = 5 cm og A= 500 cm² ? 
Facit skal være: 10,9 cm 

Det giver virkelig ingen mening i mit hovede, men ville virkelig værtsætte, hvis der var en, der kunne hjælpe! 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2012 af jnl123

formlen for areal af cylinderflade:

A = 2*Pi*r*(h+r)

Så kan du indsætte A og r og isolere h


Svar #2
13. september 2012 af amaliebock (Slettet)

Tak, men det er ikke arealet, jeg skal bruge? Forstår ikke ret meget af det der, men skal altså finde højden på en cylinder? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal finde højden h, og skal derfor isolere h i formlen

A = 2*Pi*r*(h+r)

A/(2*pi*r)  =  (h+r) 

A/(2*pi*r)-r = h

Indsæt nu de to kendte værdier på venstresiden.


Skriv et svar til: Hjælp til at finde højden på en cylinder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.