Matematik

vektorer i planen

14. september 2012 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej


Hej alle i klove hoveder jeg er i gang med noget matematik der omhandler vektorer i planen. Der er bare en opgave der volder mig problemer.


Opgaven lyder:


Bestem en ligning på formlen ax+by+c=0 for den rette linje l, der går gennem punktet P og har vektoren a som normalvektor


P(3,5) og vektoren a= (4/(-2))


Hvordan regner man den her ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2012 af mathon


                            
                                                          skalarprodukt
                                                       [4;-2] • [x-3;y-5] = 0   .............


Svar #2
15. september 2012 af Arbejder22 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke helt. Gider du være sød at forklare det :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2012 af peter lind

Hvis du har et punkt på linjen X0 med stedkoordinaten  x0 og et vilkårligt andet punkt på linjen med stedkoordinaten x, vil x-x0 være en vektor, der er parallel med linjen og derfor stå vinkelret på normalvektoren a. Der vil derfor gælde at (x-x0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2012 af mathon

 

 

                                                       [4;-2] • [x-3;y-5] = 0

                                                       4(x-3) + (-2)(y-5) = 0

                                                       4x -12 - 2y + 10 = 0
 

                                                       4x - 2y - 2 = 0

                                                       


Skriv et svar til: vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.