Matematik

Eksponentiel udvikling

16. september 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en opgave, der lyder:

Funktionen f(x)=4ax har halveringskonstanten 6. Bestem a.

Jeg har isoleret log(a) i halveringskonstantformlen, sådan at:

log(a) = log(0,5)/6, men jeg ved ikke lige, hvordan jeg komemr videre.

 

Dernæst lyder opgaven:

Funktionen g(x) er en eksponentiel udvikling med begyndelsesværdien 87 og en fordoblingskosntant på 10. Anden en regneforskrift for g.

Dette forstår jeg heller ikke.

Tak på forhånd til dem, som vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2012 af peter lind

Den første opgave: brug din lommeregner  til at regne tallet ud.  Du skal iøvrigt skifte fortegn på højre side af din formel.

Anden opgave: Se lige generelt hvad f(0) bliver for en eksponentialfunkyion. Ellers skal du blot finde a som du gjorde i første opgave. Du kan også bruge at hvis fordoblingskonstanten er x0 kan funktionen skrives som f(x) = b*2x/x0


Svar #2
16. september 2012 af Sinimini (Slettet)

kan det så godt passe, a = -0,05

Men log til a er vel ikke det samme som a, er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2012 af peter lind

ja

nej du har ret i at log(a) og a er forskellig. Brug antilog funktionen på din lommeregner til at finde a


Svar #4
16. september 2012 af Sinimini (Slettet)

hvad er det?


Svar #5
16. september 2012 af Sinimini (Slettet)

det er

2nd log, ikke?

Så får jeg a til ca. 0,89

Kan det ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2012 af peter lind

ja


Svar #7
16. september 2012 af Sinimini (Slettet)

tak skal du have.

Giver regneforskriften ikke:

g(x) = 87*1,07x?


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2012 af peter lind

ja


Svar #9
16. september 2012 af Sinimini (Slettet)

Tusind tak for hjælpen;-)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.