Matematik
Integralregning uden hjælpemidler
Håber på lidt hjælp til den her opg :-)
Funktionen g, hvis graf er tegnet på figuren (se vedhæftede fil), er en stamfunktion til funktionen f.
Bestem 2∫8f(x)dx
Jeg har aflæst på grafen for g, at x = 2 ved (2,-1) og x=8 ved (8,5)
Men jeg kan ikke komme videre herfra
Svar #2
16. september 2012 af asgkl (Slettet)
Tusind tak mathon
Der er lige en til opgave, som jeg har problemer med, som jeg håber du kan hjælpe mig med.
Bestem integralet 0∫3 (4x/x^2+1)dx
Jeg prøver at substituere med u=x^2+1, men jeg kan ikke få det til at passe
Svar #3
16. september 2012 af nielsenHTX
#2
med u=x2+1 ,du=2xdx
0∫3(4x/(x2+1)dx=1∫10 2/u du=[2ln(u)]110=2ln(10)-2ln(1)=2ln(10) eller om man vil 2*ln(2)+2*ln(5)
Svar #4
16. september 2012 af asgkl (Slettet)
tusind tak, men jeg er ikke helt med på hvad du har gjort. Nok fordi jeg har lært substitution på en anden måde.
Altså jeg har gjort det sådan her:
u = x^2+1, dx = du*1/2
∫ (4x/x^2+1)dx = ∫ (4x/u)*(1/2)*du = 1/2 ∫ (4x/u)*du = ??
jeg ved ikke hvordan jeg skal komme frem til det ubestemte integrale først?
Svar #5
16. september 2012 af nielsenHTX
#4 du har misforstået den afledte af u
hvis u=x2+1 så er u'=du/dx=2x+1⇔du=2x+1dx
du kan altid se at din substitution er forkert hvis den gamle variabel stadig indgår.
hvis u'et forvirre dig for meget så tænk på hvis
f(x)=x2+1 hvad er f '(x) så? det er 2x+1
du/dx betyder du skal finde den afledte med hensyn til x
Svar #6
16. september 2012 af asgkl (Slettet)
# 5
Hvis f(x) = x^2+1 så er f´(x) = 2x!
Hvordan kan f´(x) blive til 2x+1. +1 forsvinder jo eller hvad?
Svar #7
16. september 2012 af nielsenHTX
#6 hov ja godt du i det mindste er lidt vågen!!! og godt du svare igen.
det skal selvfølgelig være uden det 1 tal.
beklader hvis jeg gjorde dig mere forvirret !
bare for god ordens skyld skal #5 være
#4 du har misforstået den afledte af u
hvis u=x2+1 så er u'=du/dx=2x⇔du=2xdx
du kan altid se at din substitution er forkert hvis den gamle variabel stadig indgår.
hvis u'et forvirre dig for meget så tænk på hvis
f(x)=x2+1 hvad er f '(x) så? det er 2x
du/dx betyder du skal finde den afledte med hensyn til x
Svar #8
16. september 2012 af asgkl (Slettet)
Okay super, jeg har forstået det :) så tak for hjælpen
Skriv et svar til: Integralregning uden hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
