Matematik

Kan det passe?

17. september 2012 af Nilysberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey folkens,

Kan det passe at diskriminanten for dette andengradspolynomie:

P(x) = mx- mx - 4

bliver:

m- 16 = d

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt.

Generelt for ax2 + bx + c er d = b2 - 4ac. Her er a = m , b = -m og c = -4 .


Svar #2
26. september 2012 af Nilysberg (Slettet)

Vil det så sige at  det bliver: -m - 16 = d ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2012 af christinacomaco (Slettet)

d=b2 - 4ac hvilket er det samme som: b^2-4*a*c

Så i dit tilfælde er d=

-m^2-4*-m*(-4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Der skal også parentes omkring -m:

d = b2 - 4ac = (-m)2 - 4·m·(-4) = m2 +16m


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2012 af christinacomaco (Slettet)

#3 korrekt - det var en forglemmelse


Skriv et svar til: Kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.