Matematik

Sammenhæng mellem vægt og længde

19. september 2012 af johannehanse (Slettet)

Jeg har en funktion der lyder på: f(x)=0,023x^2,777 

x angiver længden målt i mm f(x) angiver vægten målt i mg. 

Min opgave ser således ud: 

Bestem længden af en  hundestejle, der vejer 1000 mg 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

      f(x) = 1000


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2012 af leibniz (Slettet)

1000 = 0,023 · x^2,777

log(1000/0,023) = log(x) · 2,777

10^(log(1000/0,023)/2,777)=x
 


Svar #3
19. september 2012 af johannehanse (Slettet)

Så det kommer til at se sådan ud: 

1000=0,023x^2,777 

Så skal jeg vel isolere x, kan du evt. hjælpe mig med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Isoler x2,777 til

x2,777 = 1000 / 0,023 , og dermed

x = (1000 / 0,023)1/2,777


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem vægt og længde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.