Matematik

Planens ligning på normalform til parameterfremstilling

20. september 2012 af lysa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg sidder med en matematikaflevering, hvor jeg er stødt på opgaven:

En anden plan har ligningen β:-2x+3y-5z+24=0

a) Bestem en parameterfremstilling for planen.

 

Jeg kender både til reglerne for ligninger på normalform og parameterfremstillinger, men kan ikke lige få vendt denne opgave ordenligt oppe i hovedet :(

Håber der er nogen som kan give mig en idé til hvordan jeg kan løse opgaven :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2012 af peter lind

Find 3 punkter A B og C, der ligger i planen. Det gøres nemmest ved at vælge dem på koordinatakserne.  En parameterfremstilling vil så være OP = OA + s*AB +t*AC. Det skal lige nævnes at punkterne ikke må ligge på en linje. Det undgår du automatisk, hvis du vælger punkter på akserne


Svar #2
20. september 2012 af lysa (Slettet)

Skal jeg så bare gætte mig frem til punkterne? Eller er der en måde at beregne dem på?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2012 af peter lind

Du kan godt gætte dig frem til nogle punkter; men du kan også bruge mit forslag at bruge planens skæring med akserne. Et punkt på x aksen har alle andre end x korrdinaten værdien 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Brug planens ligning. Vælg vilkårlige værdier for de variable, med hhv. x, y eller z =0.


Svar #5
20. september 2012 af lysa (Slettet)

Ah, på den måde! Jeg fangede det bare ikke lige helt i din første kommentar, Peter ;)

Mange tak!


Skriv et svar til: Planens ligning på normalform til parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.