Kemi

volumen beregning

23. september 2012 af amarietkokasse (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

som en del af et forsøg skal jeg lave noget før beregning og jeg sidder fast
 

Der udføres en titrering af en eddikesyre-opløsning med en 0,100M NaOH-opløsning. rent praktisk udleveres der eddikesyre-opløsning med en koncentration på 1M. denne opløsning fortyndes ved at udtage et volumen på X mL, der fortyndes med vand til 100,00mL. af disse 100,00 mL udtages dernæst 10,00mL, som titreres med 0,100mL NaOH- opløsningen til titreringen. Hvad er X?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af mathon

   

                 ...med hvor mange mL 0,100 M NaOH?


Svar #2
23. september 2012 af amarietkokasse (Slettet)

ups har skrevet forkert der skulle stå ; ...som titreres med 0,100M NaOH, beregn volumen, der skal udtages af den 1,000M eddikesyre-opløsning, hvis man ønsker at bruge ca. 10mL NaOH-opløsning til titrering.

 

dvs. der er 10mL 0,100M NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2012 af mathon

 

             10 mL 0,1 M NaOH indeholder

                   n(0,010 L) · (0,1 mol/L) = 0,0010 mol OH-

som ækvivalerer

             10 mL 0,1 M CH3COOH  da reaktionsforholdet er 1 : 1 og voluminerne er ens
              der indeholder 0,0010 mol CH3COOH.

              disse 0,0010 mol CH3COOH blev udtaget
              som x mL 1,0 M CH3COOH

dvs
             (x·10-3 L) · (0,1 mol/L) = 0,0010 mol

             x = ((0,0010 mol) / (0,1 mol/L)) / (10-3 L) = 10 mL

            

                  


Svar #4
23. september 2012 af amarietkokasse (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: volumen beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.