Matematik

Desperat brug for hjælp!

23. september 2012 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lige to opgaver jeg ikke kan finde ud af ;( , nogen muligvis der vise mig hvordan de skal løses? 

Har virkelig ingen idé hvordan de skal løses, jeg vil værdsætte, hvis nogen kunne hjælpe mig! <3 

Tak på forhånd

 

Find x og y; 

y = 2x - 5 ^ y = -x + 4       

y = -x + 2 ^ y = -3x + 14


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Mener du

y = 2x-5 og y=-x+4

og

y=-x+2 og y=-3x+14

 

Så kan du sige at y=y, derfor er

2x-5=-x+4

og

-x+2=-3x+14

 

så isolerer du x og indsætter din fundne x-værdi i en af de oprindelige ligninger, hvormed du får din y-værdi.


Svar #2
23. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

Kan du begrunde lidt mere, hvordan jeg finder  y-værdien? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2012 af Sl3pP1 (Slettet)

Hvis du tager de første ligninger f.eks.

y=y      =>

2x-5=-x+4     =>

3x=9             =>

x=3               <---- det indsætter du så i en af de oprindelige ligninger

 

y= 2x-5            (x=3)      =>

y= 2·3-5                        =>

y= 1


Svar #4
23. september 2012 af Anne1241 (Slettet)

Tusinde tak!! Nu har fået styr på det!! <3333

Tak igen <33 


Skriv et svar til: Desperat brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.