Matematik

Afstand fra planen til linje (vektor)

24. september 2012 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Derude, 

 

Jeg har spørgsmålet hvor langt der er fra planen til linjen.
Punktet  er P(2,-1,3) og plan: 2x-3y+x-5=0

Jeg ved at jeg skal bruge ligningen Dist(alfa, P0) = (ax0+by0+cz0+d) / (kvadroden a2+b2+c2)

Jeg er bare forvirret over hvilke værdier der skal puttes ind hvor

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2012 af Andreww (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2012 af mathon

afstanden fra punktet Po(xo,yo,zo)
til planen
                 α:  ax +by+ cz + d = 0

       er
                dist(α,Po(xo,yo,zo)) = | a•xo +b•yo+ c•zo + d | / √(a2+b2+c2)


Skriv et svar til: Afstand fra planen til linje (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.