Matematik

Tangent planer

25. september 2012 af Kareenn (Slettet)

Nogen der kan fortælle mig hvordan opgaven skal løses, da jeg ikke forstår eksemplerne i bogen

 

Find a equation of the tangent plane to the given surface at the specified point:

z=ex^2 -y^2 , (1,-1,1)

 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt at tangentplanen har gradienten som en normalvektor og at den går gennem det angivne punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af mathon

 

                    gradienten
                                      [dx/dx,dz/dy,dz/dz] = [2x•z,-2y•z,1]

      som for
                  xo = 1    yo = -1    zo = 1
giver

                    gradienten
                                      [2xo•zo,-2yo•zo,1] = [2•1•1,-2•(-1)•1,1] = [2,2,1]
                                     

 


Skriv et svar til: Tangent planer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.