Matematik

Skæring mellem kugle og plan

25. september 2012 af DDrent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej kloge hoveder.


Jeg har en opgave med en kugle og en plan. Jeg skal finde radius af en kugle hvor denne skæres af en plan.

Generelt skriver man kuglens ligning som:

K: (x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2=r^2

Centrum ligger med vores notation i P=(a,b,c)


Vi har  planen

M: Ax+By+Cz-D=0 

 

 

Jeg har allerede fundet kuglens centrum projekteret på planen M (kaldet Q) . Nu skal jeg finde  radius hvor planen skærer kuglen.

Rent umiddelbart vil jeg sætte  Q’s koordinater  ind i kuglens ligning. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med at finde radius, hvor planen skærer kuglen. Mener du radius R i skæringscirklen? Hvis r er kuglens radius, gælder der

|PQ|2 + R2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2012 af mathon

 

                                           |PC| + r2 = R2


Svar #3
25. september 2012 af DDrent (Slettet)

Ja! Radius af skæringscirklen. 

 

Dårligt formuleret af mig. 


Skriv et svar til: Skæring mellem kugle og plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.