Matematik

Vektorer - beregn arealet af parallelogram

25. september 2012 af Longbottom (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vær hilset.  Jeg er gået en smule død i denne opgave, og håber jeg kn modtge en smule hjælp :)

Opgaven lyder således

I en orienteret plan er givet en vektor a med længden 3. En vektor b er bestemt ved b=(3/2)+a

Beregn arealet f det paralellogram, der udspændes af vektorerne a og b

Beregn vinklen mellem vektorerne a og a-b

Beregn længden af projektionen

 

Mht. første er jeg noget så vidt at min ligning hedder ((1/2)+â)=(1/4)|a|^2 + |â|^2

Og er hermed officielt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at

b = [3 , 2] + a     ?

Arealet af det af vektorerne a og b udspændte parallelogram er

A = |âb|

Benyt udtrykket for cosinus til vinklen mellem de to vektorer.


Skriv et svar til: Vektorer - beregn arealet af parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.