Matematik

Differentiere

30. september 2012 af Henrik0902 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

Hvordan differentiere jeg

 

f(x)=e^-0,8x^2

 

Jeg får f'(x) til at give

 

f'(x)=(1-16x)·e^x-0,8x^2

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                                                    ... Brug produktreglen.


Svar #2
30. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Hvordan kan jeg bruge produktreglen? Der er jo intet gangetegn i f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hvis du havde sat paranteser i dit spørgsmål kunne vi hjælpe dig bedre.


Svar #4
30. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Hvad mener du med parenteser i it spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

..Står der f(x)=e-0,8•x2 ?
.. Står der f(x)=e-0,8•x^(2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er sikkert

f(x) = e-0,8·x^2

så der er tale om at differentiere en sammensat funktion.


Svar #7
30. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Den sidste !


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så er det den ydre differentieret gange den indre differentieret fx:

f(x) = e^(2*x^3)

f ' (x) = e^(2*x^3)*6x^2


Svar #9
30. september 2012 af Henrik0902 (Slettet)

Mit bud:

 

f(x)= e^(-0,8·x^2 )
u= -0,8x^2
y= e^x

Differentiere en sammensat funktion:

f’(g(x))·g’(x)

 

 

Resultat:

 

e^(-0,8x^2 )·(-1,6x)

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.