Fysik

masse af kobberstang?

14. september 2005 af migmig (Slettet)
jeg skal finde massen af en kobberstang og jeg har følgende informationer:

længden: 10 km
resistiviteten: 1,7*10^-2
diameter: 5,6

tror det er det jeg ved.

hvordan skal jeg så beregne massen, altså finde ud af hvad den vejer?

Svar #1
14. september 2005 af migmig (Slettet)

eller er der bare en der har en formel, selvom man skal bruge flere informationer end jeg har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2005 af frodo (Slettet)

du kan vel bare finde voluminet, ud fra målene ovenfor, og anvende

m=p*V, hvor p=densiteten

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2005 af Epsilon (Slettet)

" diameter: 5,6 [km?] " ;-)

Det er spændende at gætte, hvad folk mener; men det ville man ikke behøve, hvis blot der var angivet enheder.

//Epsilon

Svar #4
14. september 2005 af migmig (Slettet)

#3 sorry enheden er mm

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2005 af fixer (Slettet)

Du skal bruge kobbers massefylde (densitet). Den er 8960.0 kg/m3.

Resistiviteten er i denne sammehæng en overflødig oplysning. Et materiales resistitivitet er det inverse af dets konduktivitet, eller ledningsevne.

Enheden for resistivitet er Ohm*m. Kobbers resistivitet er 1.7*10^(-8) Ohm*m. Du har således fået det oplyst i u Ohm*m (u = my, det græske bogstav der anvendes ved angivelse af milliontedele).

Skriv et svar til: masse af kobberstang?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.