Kemi

Kemi HJÆLP - Tryk ved ligevægt

04. oktober 2012 af riha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey SP, har den her kemiopgave jeg er gået i stå med. Den lyder som følgende:

 

I en beholder findes gasserne H2, CO, og CH3OH. Ved passende temperatur og tryk og med anvendelse af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2 H2(g)  +  CO(g)  <=>   CH3OH(g) (1)

Totaltrykket I beholderen er 53,1 bar. Endvidere kendes følgende partialtryk:
p(H2)          =   13,8 bar
p(CH3OH)  =  17,3 bar

 

Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.
Vi har partialtrykket for H2 og CH3OH, så vi kan finde partialtrykket for CO ved at trække totaltrykket og de to andre partialtryk fra hinanden.

Reaktionsbrøken y ser således ud:

Y = (p(CH_3 OH))/(p(H_2)×p(CO)) ? y = (17,3 bar)/(?(13,8 bar)?^2  ×22 bar) = 0,00413 bar-2

Det var bare lidt info om det jeg har lavet, så i ved det: 

Beholderen opvarmes til en temperatur, hvor ligevægtskonstanten er 0,0028 bar-2. Der indstiller sig ligevægt ved den pågældende temperatur.
Temperaturændringen er så beskeden , at man kan se bort fra dens bidrag til trykændringen.

Er trykket i beholderen højere eller lavere end 53,1 ar ved ligevægt?

Det er et med fed skrift som jeg er gået i stå med.


Skriv et svar til: Kemi HJÆLP - Tryk ved ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.