Matematik

integral og areal

06. oktober 2012 af RMC (Slettet)

En der kan forklare hvad der gøres efter trin fire i det her link under ekemplet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af peter lind

Der bruges en formel for cos(2v) = 2*cos2(v)-1  se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/trigfu.html


Svar #2
06. oktober 2012 af RMC (Slettet)

kan ikke helt se hvad du mener.. :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man benytter, at

cos(2t) = cos2(t) - sin2(t) = cos2(t) + cos2(t) -1 = 2·cos2(t) - 1 ,

hvorfor

cos2(t) = (1 + cos(2t))/2 .

Derfor er

(1 - cos(t))2 = 1 - 2·cos(t) + cos2(t)

                      = 1 - 2·cos(t) + (1 + cos(2t))/2

                      = (3/2) - 2·cos(t) + (1/2)·cos(2t)


Skriv et svar til: integral og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.