Matematik

Differentier

08. oktober 2012 af SerCarlos (Slettet)

Hej

Jeg har problemer med nogle funktioner som jeg skal differentiere, funktionerne hedder:

f(x) = ln(x + 1)

f(x) = e-x • (x3 - x)

x3 er ikke noget problem, det er mere e og ln.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion, og reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
08. oktober 2012 af SerCarlos (Slettet)

Hvordan lyder denne regel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Reglen for differentiation af en sammensat funktion:

      (f(g(x))' = f '(g(x)) · g'(x)

 

Reglen for differentiation af et produkt:

      (f(x) · g(x))' = f '(x)·g(x) + f(x)·g'(x)

 

Disse regler vil du utvivlsomt kunne finde i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af frederzeymer (Slettet)

Når der er 2 der er ganget med hinaden 

e-x • (x3 - x)

skal du først gange dem ud med hinanden, før du kan differentiere dem. 

ln(x) , skal differentieres f´(x) = 1/X


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.