Matematik

Er der nogen der kan hjælpe hurtigt! det er meget vigtigt!

10. oktober 2012 af migmigogattermig (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har fået en opgave med 167 spørgsmål i.

Og der er nogle af de spørgsmål jeg gerne vil spørge om hvordan man gør og om jeg har lavet det rigtigt.

Plz vil i ikke hjælpe mig?

Den første opgave jeg ikke er sikker på er:

opstil efter størrelse:

10105 100 103...mit svar er 101010105

er det rigtigt?

2.spørgsmål er:

reducer udtrykkene:

2a+a-4+3a mit svar er: 6a-4 -er det rigtigt?

-4a+3-2a-7 mit svar: -6a-4 -rigtigt?

3a+7b+a+3 svar: 4a+7b+3 rigtigt?

hæv parenteser og reducer: 

(a-8) + (4a+9) svar: 5a-1 rigtigt?

(3x+5)- (x+1) svar: 2x+4 rigtigt?

gang ind i parenteserne og reducer:

8+3(2x-2) svar: 2+6x right?

2x-2(4x-3) svar: 6x-6 right?

gang parenteserne med hinanden og reducer:

(x+1) * (x+1) svar x +12........her har jeg på fornemmelsen at svaret er x2+2- er det ik?

(2x-1) * (x+2) - denne her kan jeg ikke finde ud af..

løs ligningerne:

4x+4=16 svar: x=3 right?

2x+ 8=3x  x=8 right?

2,5x+10=20 x=4 right?

x/3 (<---det er en brøk)+ 7=10 x=9 right?

2-2/x (<---brøk)=1 svar: x=2 right?

forlæng brøkerne med 3:

x/5 (<---brøk) svar: 3x/15 rigtigt?

2/2y svar: 6/6y right?

regn opgaverne:

4/9 - 5/9  svar: -1/9 rigtigt? hedder det 1/9 med minus foran eller kun -1/9??

hvordan regner man denne her?:

1/3 : 2???

og hvis et brøkregnestykke nu giver 8/1 er det så bare det samme som 8?

Omskriv til brøk:

0,66 svar: 66/100...er det rigtigt? 

Matematik i hverdagen:

Jimmy tjener 24000 kr om måneden. han har et fribeløb på 4000kr. om måneden. af resten betaler han 40%i skat.

hvad får jimmy udbetalt pr måned? jeg har svaret 16000 er det rigtigt? 

procent og rente:

mike låner 1000 kr i banken. Der tilskrives en gang årligt 10% i rente.

hvor meget skylder mike?

efter 1 år? - her har jeg svaret 100...men skal man lægge lånet oveni?

og efter 2 år?- her har jeg svaret 200..men skal lånet lægges til?

en computer koster 8000 kr. kontant pris.

ved afbetaling koster den 200 kr pr. måned i 60 måneder...

hvor mange år betaler man ved afbetaling?- er det ikke 5 år?

hvor mange procent ekstra betaler man ved afbetaling frem for kontant betaling?- her har jeg virkelig glemt hvordan man gør...:(

til dem der svarer..tusind tak for hjælpen jeg har virkelig brug for hjælpen nu..

 


Svar #1
10. oktober 2012 af migmigogattermig (Slettet)

Plzzzz er der ikke nogen er gider at svare..det er meget vigtigt ....:(


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Har du ikke en matematiklærer der kan rette dine opgaver.

Studieportalen er til at stille spørgsmål på. Læs lige formålet med siden inden du fortsætter.


Svar #3
10. oktober 2012 af migmigogattermig (Slettet)

jo, men der er da menge der får rettet det herinde...:( men jeg har det for som lektie, og jeg vil bare gerne forstå hvordan man gør..:(


Skriv et svar til: Er der nogen der kan hjælpe hurtigt! det er meget vigtigt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.