Matematik

cirkel regning

10. oktober 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har fået en cirkel med radius 5,3 og centrum (1,4)  og med ligningen : x2+y-2x-8y-8=0.

det eneste jeg skal svare er: hvad hedder det talpar på periferien, der har den største 1. komponent. hvad hedder det talpar på periferien, der har den mindste 2. komponent 

det lyder som et nemt spørgsmål, men jeg ved bare ikki hvad en 1. komponent og hvad periferien er 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er en fortsættelse af din anden tråd, er ligningen ikke korrekt.

Ligningen er jo

x2 -2x + y2 -8y -8 = 0 ,

der kompletteres til

(x -1)2 -1 + (y -4)2 -16 -8 = 0 , dvs

(x -1)2 + (y -4)2 = 52

Cirklens centrum er (1,4) og dens radius er lig med 5 . Cirklens periferi består af alle de punkter, der netop har afstanden 5 fra cirklens centrum.

Et punkts koordinater angives ved et talpar (x,y), hvis 1.-komponent er x, mens dets 2.-komponent er y.

Det punkt på cirklens perifer, hvis koordinatsæt har den største 1.-komponent, finder man ved at lægge radius til x-koordinaten for cirklens centrum.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af mathon

generelt
       
          cirkel
                     c:   (x-a)2 + (y-b)2 = r2          a-r ≤ x ≤ a+r          ( b-r ≤ y ≤ b+r )


Skriv et svar til: cirkel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.