Kemi

HJÆLP! masse beregning

11. oktober 2012 af Lilje90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nu har jeg siddet længe med disse to opgaver og kan simpelthen ikke finde ud af dem. Er der nogle der kan hjælpe.

Ved en forbrænding af pentan fås dannelse af carbondioxid og vand ud fra følgende reaktions skema:

C5H12 + O2 --> CO2 + H2O afstemt: C5H12 + 8O2 → 5CO2 + 6H2O

de to opgaver jeg ikke kan finde ud af er følgende

b) beregn massen af oxygen som der skal bruges til forbrænding af 100 g pentan

c) beregn massen af carbondioxid som dannes af 100 g pentan

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

b)        Beregn hvor mange mol 100g pentan giver, npentan=m/M. Så ved du at der skal anvendes 8 gange så mange mol Oiflg. reaktionsskemaet. Beregn så massen af O2, ved m=n*M.

c)        Beregn stofmængden af carbondioxid, som er 5 gang stofmængden af pentan fra opg a. Beregn så massen af carbondioxid ved m = n*M


Svar #2
11. oktober 2012 af Lilje90 (Slettet)

ok, kan det passe at b bliver

100 / 72,15 = 1,38

1,38 x 255,9904 = 353,26


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. oktober 2012 af mathon

 

                                                  C5H12   +   8 O2   ---> 5 CO2   +   6 H2O
ækvivalentmængder i mol:            1              8                5
ækvivalentmængder i g:             72,151      255,984    220,045    
ækvivalentmængder i g:              100            x                y

 

        forholdsfaktor
                                 f = 100/72,151 = 1,38598

          b)
                                 x = (255,984 g) • f = 354,789 g

          c)
                                 y = (220,045 g) • f = 304,978 g


Skriv et svar til: HJÆLP! masse beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.