Fysik

masse regning

11. oktober 2012 af alicedrips (Slettet) - Niveau: C-niveau

 jeg fik et spørgsmål det løder sådan her:

Fra en sø pumpes vand op i et cylindriskt formet vandtårn. Højdeforskellen
mellem vandoverfladen på søen og indløbet øverst i vandtårnet er 40 m.
Vandtårnets indvendige diameter er 20 m, og dets indvendige højde er 8 m.
Det tager et døgn at fylde det tomme vandtårn med vand.

Hvor stor er massen af vandet i det helt fyldte vandtårn?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn vandtårnets indre rumfang og gang det med vands massefylde.


Svar #2
11. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

V=(4/3)* 3,14* 103m*(1000 kg/m3.)

V=431226.67 Kg

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er vist ikke rigtigt. Ifølge opgaveteksten har vandtårnet form som en cylinder. Du har benyttet formlen for en kugles rumfang.


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2012 af mathon

 

                

                                        Vcyl = h • (π/4)•d2


Svar #5
11. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

haha nå ja det så jeg slett ikke 

 

V =  * r * h

V=π*102m*8m* 1000 kg/m3

V=2513274,12

 

det blev da et meget stort tal :p


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er ikke rumfanget V, men massen m af vandet, du har beregnet der. Og husk enheden.


Svar #7
11. oktober 2012 af alicedrips (Slettet)

okey takk for hjælpen :) alså enheden er i kg ikke også?


Brugbart svar (1)

Svar #8
11. oktober 2012 af mathon

 

                            Vvand = h • (π/4)•d2 = (8 m) • (π/4)•(20 m)2 = 2513,27 m3

                            mvand = (2513,27 m3) • (1 ton/m3) = 2513,27 ton


Skriv et svar til: masse regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.