Matematik

Afstand mellem 2 cirkler

16. oktober 2012 af Jonascph (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

jeg skal finde afstanden mellem 2 cirkler og være opmærksom på deres krumning. Cirkel 2 ligger i en afstand der er 18 højere end cirkel1. 

Cirkel 1:

r= 6378

Cirkel 2:

r= 500

jeg er helt lost, jeg har prøvet at bruge cirklens lining men får et tal der er meget højere end 18.

håber på lidt hjælp... 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener.

Skriv lige hele opgaveteksten her.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2012 af Euroman28

mangler nogen oplysninger gør der.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
16. oktober 2012 af Jonascph (Slettet)

Ja... det kan jeg godt se...

En betonbro er 6,6 Km lang. Dens overflade har en konstant krumning og kan betragtes som et udsnit af en cirkel med en radius på 500Km. Broens højde målt på midten  er 18,0 m over havoverfladen.

Spørgsmål:

Bestem broens højde ved landfæstet og dernæst broens højde over havoverfladen med jordens krumning taget i betragtning. (jeg har løst den første.)

Jeg har prøvet at løse den ved hjælp af  " cirkelens ligning ", og prøvet at sætte det ind i et koordinatsystem hvor jeg kigger på denne opgave som to cirkler, men jeg overser et eller andet for jeg får et højt tal som resutat.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at beregne pilhøjden h i et cirkelafsnit, hvor cirklens radius er r = 500km og kordens længde er k = 6,6km. Broens højde ved landfæstet er da 18,0m - h . Benyt Pythagoras:

(r - h)2 + (k/2)2 = r2


Svar #5
16. oktober 2012 af Jonascph (Slettet)

Hey Andersen

til den første brugte jeg: r2=(x-a)2+(y-b)2

og fik resultatet at afstanden mellem landfæstet og havoverfladen var 7m.

og nu skal jeg finde broens højde over havoverfladen med jordens krumning taget i betragtning.

Kan du venligst uddybe den formel du nævner for at kunne løse broens højde over havoverfladen med jordens krumning taget i betragtning.

Det er mere for at kunne forstå princippet bag dette, på forhånd tak. 


Skriv et svar til: Afstand mellem 2 cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.