Fysik

Kræfter (enkelt)

21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: A-niveau

I denne opgave står der

ΣFx1 = FT1 = m12a

(Der er også en forklaring om det i bogen, men det giver ikke nogen mening)

istedet for det; hvad jeg troede, det skulle være

ΣFx1 = 2FT1 = m1a

Hvorfor? Kan I også hjælpe mig med den tidligere tråd? Sætter pris på det.


Svar #1
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Filen fyldte for meget denne gang. Komprimerer så her.

Vedhæftet fil:3 36.png

Svar #2
21. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Anyone?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Hmm ... Når man har et reb, der er foldet til to, bindes et objekt med masse m1, og trækkes, får man

==================[ m]

                <-- F  = m1·a   (glem friktion)

men, hvis du udfolder rebet, så bliver acceleration dobbelt så meget som før, hvorfor

---------------------------------------------------------------------[m1]

                 <-- F = m1·2a

Det kan man jo se på figuren, at der ikke er et reb, der er foldet, men snarere, er rebet "udfoldet".


Skriv et svar til: Kræfter (enkelt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.