Matematik

Definitions- og værdimængde ln(x)

22. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL - Niveau: A-niveau

Hej,

 

hvad er definitionsmængden til den naturlige logaritmefunktion ln(x) ?

Helst forklaret, hvorfor det forholder sig sådan :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

 

       Dm(ln) = R+

       da man ønsker, at ln skal være omvendt funktion til ey
 har du

       y = ln(x)  ⇔  ey = x

   hvor
       x = ey>0

 


Svar #2
22. oktober 2012 af LLLLLLLLLLLLLLLL

tak, og værdimængden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2012 af mathon

 

        logaritmefunktioner er defineret som en afbildning af

                                             R+   på   R


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2012 af mathon

se


Skriv et svar til: Definitions- og værdimængde ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.