Matematik

En simpel lining

23. oktober 2012 af kjqv (Slettet) - Niveau: C-niveau

(150-x)*(1-0,2)+5-2/x = 8 %

 

Det kan jeg ikke få den til, er der en som kunne hjælpe ved at visse mig de enkelte skridt..

 

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af mathon

 

                   (150-x)(1-0,2)     +   5   -   2/x = 0,08

                   (150-x)0,8          +   5   -   2/x = 0,08           x≠0

multiplicer med x på begge sider

                   x•((150-x)0,8          +   5   -   2/x) = 0,08•x

                    (150-x)0,8x + 5x - 2 = 0,08x

                    120x - 0,8x2 + 5x - 0,08x - 2 = 0

                     0,8x2 - 124,92x + 2 = 0

                         x = 0,016012   v   x = 156,134

 


Svar #2
23. oktober 2012 af kjqv (Slettet)

Mathon tusind tak for hjælpen 

 

Men jeg tror jeg har skrevet den forkert op jeg mente 

 

(150-x)*(1-0,2)+5-2 /(x) = 8 , altså det hele divideret med x

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2012 af mathon

 

       ((150-x)(1-0,2)     +   5   -   2)/x = 0,08          x≠0

multiplicer med x på begge sider

       (150-x)(1-0,2)     +   5   -   2 = 0,08x

       (150-x)•0,8     +   5   -   2 = 0,08x

       120 - 0,8x + 3 = 0,08x

        123 = 0,88x

         x = (123 / 0,88) = 139,773

      

 

 


Svar #4
23. oktober 2012 af kjqv (Slettet)

Ha' en god dag det var stor hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

((150-x)*(1-0,2)+5-2)/x = 8  ganger med x på begge sider og forkorter på venstre side

(150-x)*(1-0,2)+5-2 = 8x

(150-x)*0,8+3 = 8x

er det rigtigt skrevet op?


Skriv et svar til: En simpel lining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.