Matematik

Logaritme funktion

25. oktober 2012 af Apaas (Slettet)

Temperaturen (målt i grader) i en speciel ovn til brandprøvning udvikler sig som funktion af tiden t (målt i antal minutter efter at ovnen er tændt) givet ved forskriften:

f(t)= 20 + 150*ln(8*t + 1)


Bestem, hvor lang tid der går fra ovnen er tændt, til ovnen når op på 500 grader??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2012 af mathon

 

                                500 = 20 + 150ln(8t + 1)

                                50 = 2 + 15ln(8t + 1)

                                15ln(8t + 1) = 48

                                 ln(8t + 1) = (48/15) = 3,2

                                 8t + 1 = e3,2

                                 8t = (e3,2 - 1)

                                 t = (e3,2 - 1) / 8

                                

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2012 af hesch (Slettet)

20 + 150*ln(8*t + 1) = 500

ln(8t + 1) = (500-20)/150

8t+1 = exp((500-20)/150)

t = ( exp((500-20)/150)-1)/8


Skriv et svar til: Logaritme funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.