Kemi

Lambert-Beers lov

27. oktober 2012 af gdsrsga (Slettet)

Jeg har ε = 65,45 ml//mg*cm) ved λ = 244 nm og stoffet på 151 g/mol 

En prøve med ukendt koncentration absorberer 12.1 % af det indkommende lys i en standard celle med l = 1cm. Beregn koncentrationen i mol/l.

Har fundet formlen A = εcl  

Har lidt problemer med at få det til 5.658 μmol/l. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

151 g = 1 mol

1 mg = 6,6225·10-6 mol

 

               0,879·Io = Io·e-ξ·L·c

               0,879 = e-ξ·L·c

               -0,12897 = -ξ·L·c

                c = 0,12897/(ε·L)

                                                ε·L =  65,45 mL/(mg·cm) · (1 cm) = 65,45 mL/mg

                                                ε·L = 65,45 ml/(6,6225·10-6 mol) = 9,883·103 L/mol

                c = 0,12897/(9,883·103 L/mol) = 1,305·10-5 M = 13,05·10-6 M = 13,05 µM


Svar #2
27. oktober 2012 af gdsrsga (Slettet)

Mange tak for hjælpen 

 


Skriv et svar til: Lambert-Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.