Fysik

Speciel reletivitet [2.]

28. oktober 2012 af Alphatek90 (Slettet)

Opgavens tekst:

To partikler bevæger sig mod hinanden, men en hastighed relativ til hinanden på 0.860c med samme hastighed.

Hvad er hastigheden af partiklerne, set udefra.

 

Jeg ved at de har samme hastighed så v=u eller måske mere i stil med, da de bevæger sig mod hinanden v=-u?

Jeg ved at når jeg skal skifte fra deres reference til vores reference så kan jeg bruge: u+v / [1 + (u·v/c2)] = 0.9 men herfra er jeg gået i stå, skal jeg isolere noget, er det 0.9c på højresiden, hvis jeg indsætter v=-u giver det jo heller ingen mening, fordi så er -v+v / .. = 0. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2012 af peter lind

I hvilesytemet vil du se den ene partikel bevæge sig med hastigheden -v og den anden med hastigheden +v. Set fra denene partikles side for du at disse hastigheder skal adderes. Dette gøres ved brug af formlen for hastigigheder. Denne giver (u+v)/(1+u*v/c2) Her er de 2 hastigheder lige store så du får 2v/(1+v2/c2) = 0,860c Den ligning skal du så løse for at finde v


Skriv et svar til: Speciel reletivitet [2.]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.