Kemi
elektrisk energi, pKb og triprot syre
18. september 2005 af
Eva (Slettet)
Hey.
Ja så er jeg tilbage med endnu en kemiaflevering..
1)
Når man har en titreringskurve med citronsyre og NaOH.
Og skal finde pKb for citrationen
Kan jeg så sige at pKs = pH (ved ækvivalenspunktet) og pKb er 14 - pKs???
2)
hvordan finder jeg ud af hvor mange stereoisomere former der er af et stof??
(ved godt at det er forskelle i den rummelige opbygning)
3)Elektrolyse af magnesiumhydroxid
Mg^2+ + 2 e^- --> Mg(l)
2 Cl^- --> Cl2 (g)+ 2 e^-
spændingsforskel på 5,50 V.
skal finde ud af hvor stor elektrisk energi der dannes af 1,0 kg magnesium...
Startede med at ville finde V for en elektron og prøve at komme videre derfra... men ved ikke lige helt hvordan..
ved at:
1 V = 1 J/C
1 eV = 1,602 * 10^-19 J
e = 1,602 * 10^-19 C
5,50 J/C
Men kan ikke helt få det sat sammen :/
Håber i vil hjælpe..
på forhånd tak.
Mvh Eva
Ja så er jeg tilbage med endnu en kemiaflevering..
1)
Når man har en titreringskurve med citronsyre og NaOH.
Og skal finde pKb for citrationen
Kan jeg så sige at pKs = pH (ved ækvivalenspunktet) og pKb er 14 - pKs???
2)
hvordan finder jeg ud af hvor mange stereoisomere former der er af et stof??
(ved godt at det er forskelle i den rummelige opbygning)
3)Elektrolyse af magnesiumhydroxid
Mg^2+ + 2 e^- --> Mg(l)
2 Cl^- --> Cl2 (g)+ 2 e^-
spændingsforskel på 5,50 V.
skal finde ud af hvor stor elektrisk energi der dannes af 1,0 kg magnesium...
Startede med at ville finde V for en elektron og prøve at komme videre derfra... men ved ikke lige helt hvordan..
ved at:
1 V = 1 J/C
1 eV = 1,602 * 10^-19 J
e = 1,602 * 10^-19 C
5,50 J/C
Men kan ikke helt få det sat sammen :/
Håber i vil hjælpe..
på forhånd tak.
Mvh Eva
Svar #1
18. september 2005 af frodo (Slettet)
1) pH=pKs, når der tilsat halvt så meget NaOH, som i ækvivalenspunktet. (følger af pufferligningen)
2) betragt assymetriske C-atomer, og mulighed for Z/E-isomeri.
3)E=U*q
d ved, at der er to mol elektroner pr. mol Mg. Og du kender ladningen af en elektron.. Da må det være muligt at indsætte heri
2) betragt assymetriske C-atomer, og mulighed for Z/E-isomeri.
3)E=U*q
d ved, at der er to mol elektroner pr. mol Mg. Og du kender ladningen af en elektron.. Da må det være muligt at indsætte heri
Svar #2
18. september 2005 af Eva (Slettet)
okay.. tak for det... hjalp da en del på det..
1) men hvordan finder jeg så pKb af citrationen??
3) hvor kommer de 2 mol ind i formelen E = U * q
Mvh Eva
1) men hvordan finder jeg så pKb af citrationen??
3) hvor kommer de 2 mol ind i formelen E = U * q
Mvh Eva
Svar #3
18. september 2005 af frodo (Slettet)
du skal jo have ladningen.
og du kender ladningen af en elektron. Ved almindelig mængdeberegning, kan du beregne antallet af elektroner.
og du kender ladningen af en elektron. Ved almindelig mængdeberegning, kan du beregne antallet af elektroner.
Skriv et svar til: elektrisk energi, pKb og triprot syre
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
