Matematik

Hjælp differentiere

30. oktober 2012 af miklovelka (Slettet)

Hej jeg ville bare høre om nogle kunne svare mig hvorfor der gælder:

( y(x)^3 + y(x) )' = 3y(x)^2*y'(x) + y'(x)

Kan slet ikke set det


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion

(y(x)3 + y(x))' = (y(x)3)' + y'(x)

                      = 3·y(x)2·y'(x) + y'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2012 af benjaminlund (Slettet)


Svar #3
30. oktober 2012 af miklovelka (Slettet)

Hvor har vi det sammesatte funktion? er det således du mener?

(y(x)3 + y(x))' = (y(x)*y(x)*y(x))' + y'(x)  

 

(y(x)*y(x)*y(x))' = y' * y + y * y' +y' * y = 3 * y(x) * y'(x)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2012 af hbhans (Slettet)

Venstre side differentieres ved at differentiere hvert led for sig:

(y(x)3)' = 3y(x)2*(y(x))' = 3y(x)2y'(x) da y er en funktion af x.

(y(x))' = y'(x) 

QED


Svar #5
30. oktober 2012 af miklovelka (Slettet)

hvert Led? men vi har kun et  led.

hvis  y(x)er en sammensat funktion hvad er dens ydre og indre funktion så?

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der er to led i funktionen y(x)3 + y(x), adskilt fra hinanden med tegnet "+" .

Funktionen y(x)3 er sammensat af de to funktioner

g(x) = x3 , og y(x) således:

y(x)3 = g(y(x)) .

Derfor er

( y(x)3 )' = ( g(y(x)) )' = g'(y(x)) · y'(x) = 3·(y(x)2) · y'(x)


Svar #7
31. oktober 2012 af miklovelka (Slettet)

ja kan godt se det nu takker begge for svar


Skriv et svar til: Hjælp differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.