Matematik

Optimering. Rektangel i en cirkel.

31. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle dejlige mennesker derude  :)

 

Jeg sidder her med et lille problem med denne opgave, hvor jeg ikke kan komme videre.

Beskrivelsen af opgaven er vedlagt i filen.

 

Men det handler om, at jeg skal finde ud af, hvordan jeg kan lave den størst mulige rektangel i en cirkel med radius på 5.

Det her er hvad jeg har gjort ind til videre:

Se på tegning, som er vedlagt.

For at finde y, så skal jeg.

r2=x2+y2<=>

y2=r2/x2

så indsætter jeg mine kendte værdier.

y2=52/x2=25/x2

 

Så finder jeg formlen for arealet, og ud fra den figur vi har, så kan vi få arealet ved at sige:

A=2x*2y

Så skal jeg derefter indsætte min y værdi ind på y's plads.

A=2x*2(25/x2)

A=2x*50/x2

A=100/x

 

Så skal jeg derefter differentiere, for at kunne finde det optimale mål.

A(x)=100/x

A'(x)=-100/x2

 

Så ved jeg, at man skal sætte min differentialkvotient lig med 0, fordi så finder jeg de ekstremer, hvor det enten er maksimalt eller minium.

A'(x)=0

-100/x^2=0

Så er det her, hvor jeg har rendt ind i problemer, for hvordan løser jeg den videre? Jeg kan gætte, at jeg har lavet noget forkert siden maple ingengang selv kan finde ud af det. :)

Så hvad har jeg gjort forkert i min udregning?? :)

 

Mange tak hvis i vil hjælpe mig :D

Vedhæftet fil: New Bitmap Image.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er forkert, hvor du kommer fra

r2 = x2+y2

til

y2 = r2/x2

Man finder her

y2 = r2 - x2


Svar #2
31. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

Okay så kan man godt nok ikke blive mere blondine dum end det!!! :D

Mange tak. :P Jeg kan sku godt se, at jeg trænger til noget søvn eller en ny hjerne?

Please er der nogen, som har en ny en :D:D??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis den slet ikke har været brugt, er der vel ingen grund til at anskaffe en ny?


Svar #4
31. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

hahaha true story!! :D


Skriv et svar til: Optimering. Rektangel i en cirkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.