Matematik

Egne Vektorer og Egenværdier

05. november 2012 af Asal83 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse denne opgave men ved ikke hvordan jeg skal gribe det fat, opgaven lyder sådan:

 givet matricen
A =    (1   -14      0 )

         ( 7     22      0 )

        ( 0      0        7  ) 


1. Uregn i hånden samtlige egenværdier og tilhørende egenvektorer for matricen A.

2.a) Afgøre om A er invertibel

2.b) afgøre om der findes en egentlig vektor X, som opfylder at A · X = 3X

2.C) afgør om A er diagonaliserbar.

2.d) til at skrive den fuldstændige løsning til differentialligningssystemet X'(t)=AX(t).

og dernæst bestemme den partikulær løsning som opfylder at

x(0) =(   3)

         (  -1)

          (   4)

 

jeg kunne ikke lave samme en stor parantesse men håber det er forståeligt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2012 af peter lind

1. Løs ligningen ||AE|| = 0. Lav en rækkeudvikling efter  sidste række ved beregningen af determinanten

2a Find determinanten af A

2b Brug 1. eller undersøg om determinanten af A-3E er 0

2c Se på om egenvektorerne kan bruges som basis


Skriv et svar til: Egne Vektorer og Egenværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.