Matematik

med hensyn til den sædvanlige basis!!??

10. november 2012 af Lescort - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle, 

Jeg få ofte stillet den typiske spørgesmål, det forvirre mig meget og jeg kan ikke finde meget hælp til det.

Nå der spørges om at man skal bestemme afbildningsmatricen for f med hensyn til den sædvanlige basis for R^2, hvad skal man gøre? hvad skal jeg tænke på?? pleas hjælp. 

og når der spørges om jeg at jeg skal Bestem kernen for f, skal jeg så bruge min afbildningsmatrice=0 mht. det sædvanlige basis? er det altid sådan? og hvorfor. 

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2012 af nielsenHTX

En basis er en mængde af uafhængige vektorer som udspænder et rum.

Den sædvanlige basis er så en nem basis som udspænder rummet.

basis vektorerne er

e1=[1,0,0,...,0] , e2[0,1,0,0,..,0] ,...,en=[0,0,0,...,0,1]

med R2 så er de e1=[1,0] og e2=[0,1]

"og når der spørges om jeg at jeg skal Bestem kernen for f, skal jeg så bruge min afbildningsmatrice=0 mht. det sædvanlige basis? er det altid sådan? og hvorfor." ja det kan man, fordi det ofte vil være nemmest.


Skriv et svar til: med hensyn til den sædvanlige basis!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.