Matematik

kasser med spande i .. mål på kassen

12. november 2012 af Joansc (Slettet)

hej igen,

 

har skrevet tidligere

men har nu lavet en tegning som illustrer mit spørgsmål...

 

Kassen mål med de 12 spande er :

Bredden 3 x 12 cm

Højden 4 x 12 cm 

 

Kassen mål med de 10 spande er :

Bredden 3x 12 cm

Længden ?x12 cm

Er der nogle som lige kan hjælpe mig lidt :)

 

Vedhæftet fil: Spande med 12 cm i doa.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

       ..hvad er dit spørgsmål?


Svar #2
12. november 2012 af Joansc (Slettet)

hej,

kunne du se den vedhæftet fil - her er det bedre vist end nedenståene eks. ?

I den ene kasse står spandene

ooo

ooo

ooo

ooo

 

I den anden står de som følgende :

ooo

 oo

ooo

 oo

 

i den nedeste model vil kassen være mindre efter man sætter disse spande anderledes - jeg kan ikke lige finde ud af at udregne længden på denne kasse ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

       Det er klart, at kassen vil være mindre, da der

                                          i den ene kasse er 12 spande

                                og     i den anden kasse er 10 spande

                


Svar #4
12. november 2012 af Joansc (Slettet)

Ja det er jeg jo godt klar over - men hvordan forklare man det lige ?

når jeg skal tegne kassen med de nye mål på bredden x længden ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

      Du kan stille det op som en rektangulær kasse med 3 • 3 spande i

                         Bredden af kassen 3 • 12 cm

                         Længden af kassen 3 • 12 cm


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

hov så er den ikke rektangulær alligevel ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis du ser på 2 spande i den ene række og den mellem dem i næste række, dammer linier mellem centrum i deres ender en ligesidet trekant.

tegn denne trekant og find derefter højden i trekanten, så har du afstanden mellem rækkerne.

Længden blive r+h+h+h+r  hvor r er radius i spandene og h en højden i den ligesidede trekant


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2012 af mette48 (Slettet)

Er opstillingen givet på forkånd eller må du selv vælge den?

Der er jo også muligheden med 4, 3, 4, 3 i kassens længderetning


Svar #9
13. november 2012 af Joansc (Slettet)

Hej,

 

Opstilling er fast :)

men tror også man kan bruge udregningen - når man har tegnet en ligesidet trekanten:

når man nu ved at spandene er 12 cm i dia.

62+b2=c2

36+b2=144

b2=108 kvardratroden af 108

B = 10,4

den vil sige at kassen bredde er stadigvæk :

3x12 cm

længden er

6 cm + 10,4+10,4+10,4+10,4+6 = 43,2...

tror måske at det er sådan udregningen skal være ?!


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2012 af mette48 (Slettet)

Du fik vist 10,4 med en gang for meget, men summen passer


Skriv et svar til: kasser med spande i .. mål på kassen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.