Matematik

differentiere

12. november 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan differentiere man f(x)= 4√x

og f(x)= (3√x-1)(x2-7x)

 

Håber i vil forklare hvordan man ør, og hvilke regler man bruger osv. det er meget vigtigt at jeg kan forstå det:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af mathon

 

                    f(x)= 4√x = 4x1/2

                    f '(x) = 4 · (1/2)·x(1/2) - (2/2) = 2·x-(1/2) = 2/√x


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mathon

 

                  f(x) = (3√(x) - 1)(x2 - 7x)

 

     f(x) = g(x)·h(x)

     f '(x) = g '(x)·h(x) + g(x)·h '(x)

     f '(x) = 3/(2√(x))·(x2 - 7x)  +  (3√(x) - 1)(2x-7)

 


Svar #3
12. november 2012 af Kaan* (Slettet)

Tak:)

Skriv et svar til: differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.