Matematik

Uden cas

12. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Bestem, uden brug af cas, f '(1) i hvert af følgende tilfælde

f(x)=(2x2-x)/√x

Skal jeg først diff. ligningen ovenfor og derefter bare sætte 1 i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, man skal først differentiere funktionen og så indsætte x = 1 i forskriften for f '(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af mathon

 

                  f(x) = (2x2 - x)·x-(1/2)

                  f(x) = 2x(3/2) - x1/2


                        f '(x) = 3x1/2 - (1/2)·x-(1/2)

                        f '(x) = 3√(x) - (1/(2·√(x))
 


Svar #3
12. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

f'(1) = 3sqrt(1)-(1/(2*sqrt(1))

Således.


Skriv et svar til: Uden cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.