Matematik

Konstanter

14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

?????

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2012 af SuneChr

(I)   20 = ba2

(II)  80 = ba4

Dividér (II) med (I)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme konstanterne a og b for en eksponentiel funktion f(x) = b · ax , der går gennem de to punkter (2,20) og (4,80) .

Indsæt de to punkter i forskriften, hvorved fremkommer de to ligninger

20 = b · a2

80 = b · a4

der let kan løses ved først at tage forholdet mellem de to ligninger. Din bog har sikkert også de færdige formler til bestemmelse af a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2012 af mathon

 

                                     f(x) = y = b•ax
hvoraf

                                             y2/y1 = aΔx

                                             80/20 = a2

                                             22 = a2

                                             a = 2


                                             20 = b•22

                                             20/4 = 5 = b


                                     f(x) = 5•2x

                    

 


Svar #4
14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

For lige ikke at miste tråden.
80/20 = a2??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2012 af mathon

 

                    Δx = x2 - x1 = 4 - 2 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja,

a2 = 80/20 = 4 = 22 ,

hvoraf man let beregner a .


Svar #7
14. november 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Er det ikke sådan.
y2 - y1/x2 - x1


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad er det, du udtrykker her? Hvis det drejer sig om at bestemme konstanten b, udnytter man at a er fundet, så man har

y1 = b · ax1 , dvs

b = y1 / ax1


Skriv et svar til: Konstanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.