Kemi

Haster pH!!!! Jeg har brug for hjælp

14. november 2012 af Lillozz (Slettet)

Beregn pH i 2. ækvivalenspunkt.

           ClH3 N+-CH2-COO-(aq)      +     H2O       ↔      ClH2N+-CH2-COO-    + H3O+

Ud fra 2.ækvivalenspunkt 11,8, kan vi aflæse volumen af den tilsatte NaOH til 18,02 mL. Stofmængden af NaOH, der er tilsat ved ækvivalenspunktet, kan beregnes ved:


n_NaOH=c•V=0,9944 mol/L•18,02•(10)^(-3)  L=0,01791909 mol


Af reaktionsskemaet ses det, at forholdet mellem NaOH og er 1:1,dvs.n(NaOH)=n(H_3 N^+-CH_2-COOH).  Altså må der have været 0,01791909 mol glycinhydrochlorid i vores opløsning.


c=n/V⇔c_((H_3 N^+-CH_2-COOH) )=(0,01791909 mol)/(10•10^(-3)  L)=1,791909•mol•L^(-1)

Hjælp!!!


Skriv et svar til: Haster pH!!!! Jeg har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.