Matematik

cirkel

15. november 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel og l er bestemt ved

 

C: x^2-4x+y^2+2y=11

L: y=x+1

bestem koordinatsættet til hvert skæringspunkt mellem c og l.

hvad gør jeg?

Jeg ved at jeg skal sættet L ind på y's plads, men hvordan jeg skal komme videre og få den løst aner jeg ikke. det er en opgave uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt (x+1) i stedet for y i cirklens ligning og løs den fremkomne 2.-gradsligning i x . Denne bestemmer x-koordinaterne for de mulige skæringspunkt. Indsæt derefter hver x-værdi i lininens ligning til beregning af skæringspunkternes y-koordinater.


Svar #2
15. november 2012 af lotte14 (Slettet)

det super fint at skrive det på den måde, men jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal løse den

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må da have lært at løse 2.-gradsligninger?

Med y = x+1 , får man af cirklens ligning:

(x -2)2 + (y+1)2 = 11+4+1 = 16 = 42 ,

(x-2)2 + (x+2)2 = 16 , dvs

2x2 -8 = 0 , eller

x2 - 22 = 0 , dvs.

(x-2)(x+2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2012 af nielsenHTX

#2 Niveauet er angivet til A, fremgangsmåden i #1 reducer problemet til at løse nogle 2.gradslignigner.

hvad forstår du ikke af fremgangsmåden i #1?


Skriv et svar til: cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.