Matematik
diff. hjælp. Hvad gør jeg galt?
21. september 2005 af
Foss (Slettet)
Hej..
Jeg skal gøre rede for at
g(x)=0,5*ln(e^(2x)-1)-x
er stamfunktion til
f(x)=1/(e^(2x)-1)
Men jeg er løbet ind i problemer!
Jeg skal differentiere g for at påvise det.
g'(x)=0,5*(1/(e^(2x)-1))*2*e^(2x)-1
Er det her jeg er gået galt? For hvis jeg forkorter dette bliver det 1..
Nogen der kan hjælpe?
Tak! :)
Jeg skal gøre rede for at
g(x)=0,5*ln(e^(2x)-1)-x
er stamfunktion til
f(x)=1/(e^(2x)-1)
Men jeg er løbet ind i problemer!
Jeg skal differentiere g for at påvise det.
g'(x)=0,5*(1/(e^(2x)-1))*2*e^(2x)-1
Er det her jeg er gået galt? For hvis jeg forkorter dette bliver det 1..
Nogen der kan hjælpe?
Tak! :)
Svar #1
22. september 2005 af fixer (Slettet)
Du har differentieret korrekt, men reduceret udtrykket forkert
0,5*(1/(e^(2x)-1))*2*e^(2x)-1
=
e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1
Sæt på fælles brøk, så er du ved målet.
0,5*(1/(e^(2x)-1))*2*e^(2x)-1
=
e^(2x)/(e^(2x)-1) - 1
Sæt på fælles brøk, så er du ved målet.
Skriv et svar til: diff. hjælp. Hvad gør jeg galt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
