Matematik

integration ved substitution

22. november 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige prøvet at regne en opgave med integration ved substitution og ville egentlig bare hører om der var nogen der gad og tjekke om det var rigtig.

men opgave lyder sådan.

∫ln(2x-3)dx, t=2x-3

og jeg har fået resultatet 1/2*1/(2x-3)+k


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid selv tjekke dit resultat ved at differentiere tilbage igen.

∫ ln(2x-3) dx = (1/2)·∫ ln(t) dt = (1/2)·(t·ln(t) - t) + k = (1/2)·(2x-3)·ln(2x-3) - (1/2)·(2x-3) + k


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.