Kemi

syrer og baser hjælP!!!!

03. december 2012 af Jegharbrugforhjælpp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa 

 Opgaven lyder således:

20,00 mL 0,1000 M  HCl titreres med 0,1000M NaOH
a) beregn pH-værdien efter tilsætning af 19,98 mL af NaOH-opløsningen.

Svar:

Først findes stofmængderne af OH- og af H3O+

 

vha: n=c*V

n(H30+)=0,1000mol/L*20 mL = 2 mmol 

n(OH-) =0,1000mol/L*19,89 mL =1,990 mmol

Eftersom de  reagerer i forholdet 1:1 kan vi sige at OH- er 0,001998mol og at H3O+ er 0,00200mol, før reaktionen er begyndt.

Efter reaktionen har jeg gjort således: 2 mmol - 1,998 mmol = 1, 002 mml 

Volumen af opløsningen er 20 ml + 19,98 mL = 39,98 

 H3O+ = n/v = 1,002 mmol / 39.98 = 0,0250 M 

Derefter:  pH= -log(cs) = -log(0,0250) = 1,67
 

men facit siger 4, 30 !!!!! hjælp!!!!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2012 af mathon

                      se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1274294


Skriv et svar til: syrer og baser hjælP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.