Matematik

Tilpasse graf

06. december 2012 af omega1991 (Slettet)

Hvorfor er det at det nogle gange er passende at tvinge en graf gennem 0,0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis teorien siger, at x og y er proportionale, giver det mening.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2012 af SuneChr

(0 ; 0)   er ofte et godt punkt, til at identificere en forskrift for en funktion:

f(x) = a·x + b             x = 0   ⇒   f(0) = b

g(x) = b·xa                 x = 0   ⇒   g(0) = 0

h(x) = b·ax                        x = 0   ⇒   h(0) = b 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det at tvinge en regressionsmodel gennem (0,0) er ikke relevant for potensmodeller og slet ikke for eksponentielle modeller. Det kan derimod være nyttigt at benytte i en lineær model, hvor det vides, at de to variable er proportionale.


Svar #4
06. december 2012 af omega1991 (Slettet)

Ja - der er nemlig tale om en lineær model i mit tilfælde.


Skriv et svar til: Tilpasse graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.