Matematik

Grænseomk. og grænseoms. (den afledte funktion)

07. december 2012 af Fiore (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fast i en opgave som vil have mig til at aflede omkostnings- og omsætningsfunktionen for at få gænseomkostningsforskriften samt grænseomsætningens forskrift.

Opgaven siger:

Grænseomkostningerne, der ofte kaldes GROMK, defineres som de ekstra omkostninger, virksomheden får ved at producere 1 enhed mere. I praksis sættes GROMK ved mængden x lig med værdien af omkostningsfunktionens afledte funktion C'(x).

Tilsvarende defineres grænseomsætningen, GROMS, som den ekstra omsætning, virksomheden opnår ved at afsætte 1 enhed mere. GROMS ved mængden x sættes derfor lig med værdien af omsætningsfunktionens afledte funktion R’(x) .

Her er mine oplysninger om funktionerne:

C(x) = 0,03x3 −4,5x2 + 420x + 12450

R(x) = 519x

Den første afledte funktion af C(x) er nem at gennemskue.

C’(x) = 0,09x2 − 9x + 420

Det er grænseomsætningens (GROMS) forskrift, som jeg bøvler med - for aner ikke hvordan man afleder en lineær funktion?

 

Håber nogen er friske på at hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2012 af peter lind

Du har jo fundet den afledede af en funktion der inkluderer en linær del så det må være den berømte klap, der er gået ned. f(x) = ax+b   f'(x) =a


Svar #2
09. december 2012 af Fiore (Slettet)

JEP - det må have været det, når tingene ser for nemme ud kan det nemt narre.

Nå men, nu er den anden opgave at finde ligevægtsmængden..

hvilket jo bare er 

0,09x2 − 9x + 420 = 519

Men det får jeg til -10, og det giver jo slet ikke mening..

Og er i tvivl om, da det er en andengradsligning, skal sættes = 0

altså 0,09x2 − 9x + 939 = 0

men her får jeg altså diskriminanten til et negativt tal.. så kan jeg jo ikke finde løsningen.

Hvad gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2012 af peter lind

Du skal skifte fortegn når du flytter de 519 over på venstre  side


Svar #4
09. december 2012 af Fiore (Slettet)


Skriv et svar til: Grænseomk. og grænseoms. (den afledte funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.