Kemi

Hydroner pr. hydroxidion

08. december 2012 af Rasmuslarsenjylland (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner man hydroner pr. hydroxidion når man kender pH - se vedhæftede billede

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af KimT.T. (Slettet)

M.a.o. skal du beregne forholdet
[H+]/[OH-

Udnyt at der gælder følgende sammenhæng mellem hydron- og hydroxidionkoncentrationerne ved 25 ºC:
[H+] • [OH-] = 1,0 • 10-14 M2
Isolér hydroxidionkoncentrationen:
[OH-] = (1,0 • 10-14 M2)/[H+]
Substituér ind i forholdet, der ønskes bestemmes, hvoraf fås:
[H+]2/(1,0 • 10-14 M2)

Beregn [H+] ud fra
pH = -log[H+] ⇔ [H+] = 10-pH
Indsæt ovenstående ind i forholdet, der ønskes beregnet:
Forhold = (10-2pH)/(1,0 • 10-14 M2

Som sikkert yderligere kan forkortes/gøres pænere :P
  


Skriv et svar til: Hydroner pr. hydroxidion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.